Masterclass 4 maart KDO Groessen-MusicMoves.nl

Showband KDO Groessen organiseert een muzikale ontdekkingsreis voor iedereen die blaasmuziek en slagwerk beoefent. KDO is erin geslaagd om enkele nationale topinstructeurs te strikken zodat het voor muzikanten in de regio een uitgelezen mogelijkheid is om enkele uren met de top van Nederland te werken.
De dag bestaat uit twee delen. Vanaf 10.30 uur worden gedurende twee uur Masterclasses ‘Zwaar Koper’, ‘Trombone’ en ‘Slagwerk’ gegeven en na de middag is er om 13.00 uur een grote Play-Inn waarbij alles wat ‘s-morgens is geleerd in praktijk kan worden gebracht. Daarvoor zijn ook andere muzieksecties van harte uitgenodigd.

De Masterclass ‘Trombone’ wordt verzorgd door Rob Gerritsen. Rob is afgestudeerd als Docent Muziek / (Bas)trombone. Hij was jarenlang instructeur, arrangeur en dirigent bij de Showkorpsen van Chr. Muziekvereniging Irene Ede. In die periode loodste hij Irene naar de nationale top.

De Masterclass Zwaar Koper wordt verzorgd Leo Simons. Leo is bekend vanuit de Koninklijke Militaire Kapel en al meer dan 25 jaar arrangeur, dirigent en instructeur van zwaar-koper secties van diverse orkesten en showbands waaronder WMC-verrassing Rijnmondband Schiedam

Voor de Masterclass ‘Slagwerk’ komt niemand minder dan Richard Kampstra naar Groessen. Richard is al jarenlang slagwerkdocent en slagwerkarrangeur van Drum- en Showfanfare Advendo Sneek. Iedere slagwerker zal dan weten waar het over gaat: de absolute wereldtop op het gebied van slagwerk!

Na de lunch volgt de Play-Inn. Deze wordt gegeven door Leo Simons. Voor de Play-Inn wordt iedereen uitgenodigd die blaas- en slagwerkmuziek tot hobby heeft. Dat zijn dus niet alleen muzikanten die in de ochtend aan de masterclasses hebben deelgenomen maar ook licht koper en houtinstrumenten zijn welkom om samen een middag heerlijk muziek te maken. Rond de klok van 16.00 uur zal een mini-concert worden verzorgd door het gehele play-inn-orkest. Iedere belangstellende is uitgenodigd om dit korte concert bij te wonen!
Muzikanten die willen meedoen aan de Masterclasses en/of Play-Inn kunnen zich opgeven via deze link : https://showbandkdogroessen.nl/inschrijfformulier-4-maart/

Geef een reactie